To nye pasientveiledninger er nå tilgjengelige

  • To nye pasientveiledninger er nå tilgjengelige

Noen prøver er det pasientene selv som tar, og da er det viktig å formidle informasjon om korrekt prøvetaking og prøvebehandling. På denne måten kan man ivareta den preanalytiske delen av prøveprosessen, selv om det er ikke er helsepersonell som tar prøven. 

Noklus har tidligere laget en pasientveiledning i urinprøvetaking, og denne har flere legekontor tatt i bruk og deler ut til dem skal levere inn urinprøve ved neste konsultasjon.

Nå er det laget tilsvarende veiledninger for dem skal ta avføringsprøve og for dem som skal gjennomføre en glukosebelastningstest. Veiledningene inneholder informasjon om nødvendige forberedelser til prøvetakingen/undersøkelsen og informasjon om selve prøvetakingen/undersøkelsen.  

Alle de tre veiledningene er tilgjengelige for deltakere i Noklus og kan skrives ut ved å logge inn på "Min side" og velge "Laboratorieprosedyrer". Pasientveiledningene ligger nederst i venstremenyen.

Veiledning i urinprøvetaking er tilgjengelig på fire språk, mens de to nyeste er tilgjengelig på norsk og blir snart oversatt til engelsk. 

Kategori: Aktuelt
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen