Aktueltsaker 2013

Ny utsendelse fra Noklus

Mandag 18. november startet Noklus med en ny og viktig type utsendelse til våre deltakere, "Preanalytisk utsendelse". Denne skal bidra til å forbedre håndtering av laboratorieprøver før selve analyseringen.
Les mer > >

Utprøving av glukoseapparatet mylife Unio

Skandinavisk utprøving av laboratorieutstyr for Primærhelsetjenesten (SKUP) er klar med ny rapport, utprøving av glukoseapparatet mylife Unio. På SKUPs hjemmeside www.skup.nu finner du oversikt over alle SKUP-rapporter.
Les mer > >

Implementering av Noklus diabetesskjema i Rogaland

Diabetessykepleier Ellen Renate Oord reiser nå rundt til legekontor i Rogaland som er interessert i å få hjelp med installasjon av programvaren og veiledning i bruk av skjemaet. Alle legekontorene har fått et informasjonsskriv om dette tilbudet som er kostnadsfritt.

Les mer > >

Behandling av type 1-diabetes i spesialisthelsetjenesten

Norsk Diabetesregister for voksne er godt i gang med å vurdere kvaliteten på behandlingen av voksne pasienter med type 1-diabetes i spesialisthelsetjenesten. I siste utgave av Tidsskriftet kan du lese hvilke funn Diabetesregisteret har gjort så langt.
Les mer > >

Ekstern kvalitetskontroll for HbA1c

Tirsdag 12. november sender Noklus ut ekstern kvalitetskontroll for HbA1c. Deltakerne oppfordres til å registrere kontrollresultatene direkte på web. Analysefrist er 19. november.
Les mer > >

Ekstern kvalitetskontroll for streptokokker

Mandag 11. november sender Noklus ut ekstern kvalitetskontroll for streptokokker. Utsendelsen går til deltakere som er påmeldt dette kontrollprogrammet. Analysefrist er 19. november.
Les mer > >

Vurderingsbrev for Hb, CRP og glukose

Vurderingsbrevene for utsendelsene Hb, CRP og glukose, fra 23.09.2013, er nå sendt ut til deltakerne. Ved behov for oppfølging av resultatene, vennligst kontakt lokal laboratoriekonsulent.
Les mer > >

Prøvebehandling og forsendelse av blodprøver

Prosessen fra en prøve rekvireres til resultatet rapporteres, inneholder mange ledd. Prøvebehandling og forsendelse av prøver inngår i denne prosessen. I tidsskriftet "Helsesekretæren" nr 5/2013 beskriver laboratoriekonsulenten i Nord-Trøndelag noen av utfordringene ved prøvebehandling og forsendelse av blodprøver.
Les mer > >

Utsendelse av ekstern kvalitetskontroll til sykehuslaboratorier

Tirsdag 29. oktober sender Noklus ut kvalitetskontroller til sykehuslaboratoriene som er påmeldt hematologiutsendelsen via NKK. Resultatene registreres på websiden innen 1. november.
Les mer > >

Utsendelse av ekstern kvalitetskontroll, hematologi

Mandag 28. oktober sender Noklus ut ekstern kvalitetskontroll for hematologi. Svarfrist er 31. oktober.
Les mer > >

Side2 av 10Først   Forrige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen