Aktueltsaker 2016

Månedens tema, november: "Kartet må stemme med terrenget"

Ny måned betyr ny plakat i serien "Månedens tema". I november setter vi igjen fokus på korrekt pasientidentifikasjon. Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet.
Les mer > >

"Celleteller, kjekt å ha?"

I nyeste utgave av fagbladet Helsesekretæren, i den faste spalten "Fra laben", gis det en fin presentasjon av blant annet analyseprinsipp for celletellere i primærhelsetjenesten. I artikkelen kan dere også lese om anbefalt prøvemateriale, feilmeldinger og feilkilder.
Les mer > >

Noklus med flere foredrag og stand på Primærmedisinsk uke

Primærmedisinsk uke er i gang i Oslo, og Noklus er representert ved flere foredragsholdere og stand 24. og 25. oktober. Vi håper du tar turen bortom standen vår, og får med deg de spennende foredragene representanter fra Noklus skal holde.
Les mer > >

Vinnere av Noklus-nøtten

Vi har nå trukket vinnerne av Noklus-nøtten fra årets "Aktuelt fra Noklus". Tre heldige vinnere får tilsendt en flott Noklus-paraply. Klikk "Les mer" for å se hvem som vant!
Les mer > >

Laboratorietilbud i hjemmetjenesten

Noklus har utarbeidet en anbefaling for innhold i laboratorietilbudet i hjemmetjenesten. Vår målsetting er at alle aspekt ved laboratorievirksomheten, som prøvetaking, transport, analysekvalitet og korrekt bruk og tolkning av laboratorieprøven, må kvalitetssikres.
Les mer > >

Noklus er glad for 1,8 millioner kroner foreslått  i økt bevilgning

I statsbudsjettet for 2017 er det foreslått en økning i bevilgningen til Noklus' hjemmetjenesteprosjekt på 1,8 millioner kroner, noe som vil gi oss en total bevilgning til prosjektet på 7,8 millioner kroner. Dette er vi svært glad for, fordi det innebærer at vi kan starte med å kvalitetssikre laboratorievirksomheten i hjemmetjenesten i to nye fylker.
Les mer > >

Stilling ledig - laboratoriekonsulent Noklus Nordland

Det er ledig en 100 % midlertidig stilling som laboratoriekonsulent i Noklus Nordland for perioden 01.12.16 - 31.12.17. Det søkes etter en autorisert bioingeniør eller tilsvarende. Søknadsfrist er 10. oktober 2016.
Les mer > >

Månedens tema, oktober: "Midtstråle er målet"

Ny måned betyr ny plakat i serien "Månedens tema". I oktober setter vi fokus på korrekt urinprøvetaking. Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet.
Les mer > >

Dokumentert effekt av å delta i Noklus over tid

Det er nylig publisert en studie som viser at analysekvaliteten blir bedre av å delta i Noklus over tid. Artikkelen er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Clinical Chemistry. Forfatterne er Tone Bukve, Anne Stavelin og Sverre Sandberg, og de er alle ansatt i Noklus.
Les mer > >

Én organisasjon for kvalitetsforbedring av laboratorievirksomhet

Norsk kvalitetsforbedring av laboratorievirksomhet utenfor sykehus (Noklus) og Norsk Klinisk-kjemisk Kvalitetssikring (NKK) vil fra 1. januar 2017 slås sammen. Det nye navnet vil være "Norsk kvalitetsforbedring av laboratorieundersøkelser", og forkortelsen vil være Noklus. Den nye organisasjonen vil tilby kvalitetsforbedring av medisinsk laboratorievirksomhet til hele det norske helsevesenet.
Les mer > >

Side2 av 6Først   Forrige   1  [2]  3  4  5  6  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen