Aktueltsaker 2016

Er HbA1c nyttig i diabetesbehandlingen?

Siri Carlsen, overlege ved endokrinologisk seksjon på medisinsk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus, disputerte 8. juni for ph.d.-graden med avhandlingen "The use of HbA1c as a quality indicator in diabetes care - analytical and clinical aspects."
Les mer > >

SKUP med ny rapport - Xprecia Stride for måling av PT-INR

Skandinavisk utprøving av laboratorieutstyr for Primærhelsetjenesten (SKUP) har publisert en ny rapport. Rapporten er fra utprøving av et PT-INR-system, Xprecia Stride. Denne og andre rapporter finner du på SKUPs hjemmeside. Her kan du også finne korte sammendrag av alle rapporter som er publisert.
Les mer > >

Noklus med seks foredrag og én pris på Bioingeniørkongressen

Noklus var sterkt representert under Bioingeniørkongressen som gikk av stabelen i forrige uke. Over tjue ansatte fra Noklus var til stede, og vi bidro med seks foredrag og fire postere. Laboratoriekonsulent Kari van den Berg, Noklus Hedmark, holdt et fritt foredrag med tittelen "Preanalytiske forhold ved urinprøver kan forårsake unødvendig antibiotikabehandling hos eldre", og foredraget fikk 2. pris av 28 frie foredrag.
Les mer > >

Helse- og omsorgsministeren åpnet Bioingeniørkongressen

Bioingeniørkongressen arrangeres i disse dager i Oslo, og den ble åpnet av helse- og omsorgsminister Bent Høie. Statsråden la vekt på bioingeniørenes rolle i fremtiden, og fremhevet deres betydning innen både spesialist- og primærhelsetjenesten. På spørsmål om Noklus kan forvente mer i neste statsbudsjett til hjemmetjenesteprosjektet, kan han ikke si mer enn at han er kjent med arbeidet og ønskene til Noklus.
Les mer > >

Stilling ledig - laboratoriekonsulent Noklus Buskerud

Det er ledig en 100 prosent fast stilling som laboratoriekonsulent i Buskerud. Ved internt opprykk kan det bli ledig en 60 % fast stilling som laboratoriekonsulent samme sted. Det søkes etter en autorisert bioingeniør eller tilsvarende. Arbeidssted vil være Vestre Viken - Drammen sykehus. Søknadsfrist er 15. juni 2016.
Les mer > >

Urinveisinfeksjon - årets tema i Noklus

Noklus har valgt urinveisinfeksjon til årets tema for perioden 2016 - 2017. Målet er å øke kunnskapen om urinprøver blant ansatte i primærhelsetjenesten vedrørende bruk av urinprøver, og bidra til korrekt diagnostikk og behandling av urinveisinfeksjon.
Les mer > >

Nye priser til Sverre Sandberg

Leder i Noklus, Sverre Sandberg, er tildelt "ACB International Lecturer Award 2016". De som nomineres, er spesialister i laboratoriemedisin utenfor Storbritannia, som har bidratt vesentlig til medisinsk biokjemi innen forskning eller utdannelse. Sandberg har også mottatt en pris fra Sociedade Portuguesa de Medicina Laboratorial.
Les mer > >

Ny preanalytisk kontrollutsendelse fra Noklus

Noklus arbeider med å kvalitetsforbedre alle ledd ved en laboratorieanalyse. Denne gangen har vi fokus på urinprøvetaking og har i den anledning en ny preanalytisk kontrollutsendelse til våre deltakere. Kontrollutsendelsen skal besvares elektronisk på "Min side", men ønsker dere å lese gjennom spørsmålene før dere går i gang med besvarelsen, finner du disse ved å klikke deg inn i saken.
Les mer > >

Anbefaler prosedyrene for laboratoriearbeid i sykehjem

Sykehjemsoverlege Harald Sanaker og laboratorieansvarlig sykepleier Karen Bratberg på Tømmerli bo- og aktivitetssenter, anbefaler Noklus sine nye prosedyrer for laboratoriearbeid i sykehjem. "Disse prosedyrene er gode hjelpemidler i vårt daglige arbeid," fortalte de til kursdeltakere på Noklus sitt "Røros-kurs".
Les mer > >

Den internasjonale bioingeniørdagen

Vi gratulerer alle bioingeniører med bioingeniørdagen i dag, 15. april. Bioingeniører er en yrkesgruppe som finnes på mange ulike arbeidsplasser, både i helsevesenet, i forskningslaboratorier, næringsmiddelindustrien og farmasøytisk industri for å nevne noen. I Noklus jobber det mange bioingeniører, både som laboratoriekonsulenter, avdelingsingeniører og forskere.
Les mer > >

Side4 av 6Først   Forrige   1  2  3  [4]  5  6  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen