Aktueltsaker 'Hilde-Kristin Rondestveit'

Ny urinplakat til legekontor og helsestasjoner

Noklus har «Urinveisinfeksjon – med fokus på urinprøven» som tema for perioden 2016-2017. I den anledning er det laget en ny urinplakat med viktig informasjon om urinprøven. I løpet av 2017 vil laboratoriekonsulentene rundt om i landet dele ut plakatene til sine aktuelle deltakere.
Les mer > >

Visste du at Noklus har en egen side på Facebook?

Noklus sin Facebook-side har vært i drift siden høsten 2016, og vi har nå passert 1500 følgere! Vi bruker siden vår blant annet til å presentere saker fra hjemmesiden vår, dele fagartikler og viser bilder fra kurs som holdes rundt om i landet. Følg oss gjerne på Facebook om du ikke allerede gjør det!
Les mer > >

Verdens håndhygienedag: korrekt bruk av engangshansker

Verdens håndhygienedag markeres 5. mai, og hovedtema i år er korrekt bruk av engangshansker i helsetjenesten. God håndhygiene og bruk av engangshansker blant helsepersonell er det viktigste tiltaket for å forebygge infeksjoner.
Les mer > >

Årets preanalytiske kontrollutsendelse fra Noklus

Årets utsendelse til preanalyse sendes fra Noklus 24. april. I år omhandler utsendelsen pasientidentifikasjon, merking av prøver og registrering av prøvesvar. Spørreskjema er nå tilgjengelig på "Min side". Håper dere vil besvare utsendelsen som heter PREA117! Les mer om denne utsendelsen og preanalyse ved å klikke inn i saken.
Les mer > >

Kontrollutsendelse fra A til Å

Noklus sender ut kvalitetskontroller til de fleste laboratorieanalyser som utføres i primærhelsetjenesten. Det er mye arbeid som ligger bak de kontrollene deltakerne våre mottar i posten. Vil du vite mer?
Les mer > >

Tilbud til deg som ønsker bedre innsikt i egen praksis

Noklus praksisprofil er en gratis programvare for uthenting av journaldata fra allmennlegens praksis. Dataene bearbeides og presenteres i to rapporter, der den ene fokuserer mest på laboratoriebruk og den andre gir detaljerte data om pasienter som bruker warfarin. Rapportene gir deg en generell oversikt over konsultasjoner og diagnosebruk for et helt år.
Les mer > >

Hjemmetjenesteprosjektet utvides til nye fylker

Noklus er glad for at den økte bevilgningen til hjemmetjenesteprosjektet nå er vedtatt. Dette innebærer at vi nå starter opp med å kvalitetsforbedre laboratorievirksomheten i hjemmetjenesteenheter i to nye fylker.
Les mer > >

Erfaringer med egenkontroll antikoagulasjonsbehandling

Nordlandssykehuset HF er ett av ni helseforetak i Norge som har tilbud om egenkontroll av antikoagulasjonsbehandling med warfarin. I nyeste utgave av Helsesekretæren, nr. 6 2016, oppsummerer laboratoriekonsulent Marit Holm Sølsnes resultater, erfaringer og tilbakemeldinger fra kursdeltakerne.
Les mer > >

Månedens tema, desember: "Det svakeste ledd?"

Ny måned betyr ny plakat i serien "Månedens tema". Denne gangen blir det et gjensyn med en gammel kjenning. Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet.
Les mer > >

Opplæring i egenkontroll av Marevanbehandling

Noklus tilbyr opplæring i egenkontroll av Marevanbehandling, og cirka 1000 personer har deltatt i dette grundige opplæringsprogrammet de siste seks årene. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra deltakerne, som føler de får mer frihet og kontroll over egen sykdom.
Les mer > >

Side11 av 26Først   Forrige   6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen