Aktueltsaker 'Hilde-Kristin Rondestveit'

Månedens tema, november: "Kartet må stemme med terrenget"

Ny måned betyr ny plakat i serien "Månedens tema". I november setter vi igjen fokus på korrekt pasientidentifikasjon. Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet.
Les mer > >

"Celleteller, kjekt å ha?"

I nyeste utgave av fagbladet Helsesekretæren, i den faste spalten "Fra laben", gis det en fin presentasjon av blant annet analyseprinsipp for celletellere i primærhelsetjenesten. I artikkelen kan dere også lese om anbefalt prøvemateriale, feilmeldinger og feilkilder.
Les mer > >

Vinnere av Noklus-nøtten

Vi har nå trukket vinnerne av Noklus-nøtten fra årets "Aktuelt fra Noklus". Tre heldige vinnere får tilsendt en flott Noklus-paraply. Klikk "Les mer" for å se hvem som vant!
Les mer > >

Månedens tema, oktober: "Midtstråle er målet"

Ny måned betyr ny plakat i serien "Månedens tema". I oktober setter vi fokus på korrekt urinprøvetaking. Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet.
Les mer > >

Dokumentert effekt av å delta i Noklus over tid

Det er nylig publisert en studie som viser at analysekvaliteten blir bedre av å delta i Noklus over tid. Artikkelen er publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Clinical Chemistry. Forfatterne er Tone Bukve, Anne Stavelin og Sverre Sandberg, og de er alle ansatt i Noklus.
Les mer > >

"Laboratorieprøvar i heimen"

Dette er tittelen på laboratoriekonsulent Marit Steinsund, Noklus Sogn og Fjordane, sin artikkel i siste nummer av Helsesekretæren. Artikkelen handler om Noklus sitt prosjekt for kvalitetssikring av laboratorievirksomhet i hjemmetjenesten.
Les mer > >

Månedens tema, september: "Ikke la meg bli for varm"

Tidligere har Noklus presentert månedlige plakater med ulike preanalytiske tema. Disse ble godt mottatt av våre deltakere, og derfor følger vi nå opp med en ny variant, "Månedens tema". Første tema handler om urinprøver.
Les mer > >

Skal du på kurs i høst?

Laboratoriekonsulentene i Noklus arrangerer kurs i flere fylker i høst. Sjekk kurskalenderen for å se om det arrangeres et aktuelt kurs for deg i ditt fylke. Flere kurs vil dukke opp i kurskalenderen i løpet av høsten.
Les mer > >

Høstens utsendelsesplan for eksterne kvalitetskontroller

Oversikt over datoer for utsendelse av ekstern analytisk kvalitetskontroll er nå publisert på hjemmesiden. Du finner utsendelsesplanen under fanen "Ekstern kvalitetssikring".
Les mer > >

Er HbA1c nyttig i diabetesbehandlingen?

Siri Carlsen, overlege ved endokrinologisk seksjon på medisinsk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus, disputerte 8. juni for ph.d.-graden med avhandlingen "The use of HbA1c as a quality indicator in diabetes care - analytical and clinical aspects."
Les mer > >

Side12 av 26Først   Forrige   7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen