Aktueltsaker 'Hilde-Kristin Rondestveit'

Månedens tema, februar: "Positiv urinstrimmel..."

Ny måned betyr ny plakat i serien "Månedens tema". I februar setter vi fokus på antibiotikabehandling ved urinveisinfeksjon. Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet
Les mer > >

Månedens tema, januar: "Fargerør"

Vi starter det nye året med en fargerik plakat i serien "Månedens tema". Vi fokuserer denne gang på korrekt prøvemateriale. Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet.
Les mer > >

Ledig stilling som laboratoriekonsulent/bioingeniør

Noklus Troms og Finnmark har ledig stilling som laboratoriekonsulent ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø. Søknadsfrist er 20.desember 2013.
Les mer > >

Avvikshåndtering - for pasientens skyld

I siste utgave av fagbladet Helsesekretæren, nr. 6-2019, kan dere i spalten "Fra laben" lese om avvikshåndtering. Vi streber etter god kvalitet og sikkerhet i det vi gjør - for pasientens del - og avvikshåndtering er en del av dette. Er du kjent med systemet for rapportering av avvik på din arbeidsplass?
Les mer > >

Månedens tema, desember: "Det svakeste ledd?"

Ny måned og ny plakat i serien "Månedens tema"! Denne gangen har vi funnet fram en plakat som vi første gang presenterte i 2014. Bildet passer godt til julemåneden, og budskapet er alltid aktuelt! Alle ledd i prøveprosessen er viktige for å komme fram til riktig prøveresultat.
Les mer > >

Hva gjør du om pasienten nekter å ta blodprøve?

Dette spørsmålet stilles i spalten "Fra laben" i nyeste utgave av Helsesekretæren. Laboratoriekonsulent Randi Rekkebo tar opp dette viktige temaet som handler om blodprøvetaking og tvang, og leseren får blant annet tips til hvordan man kan trygge et barn som er redd for blodprøvetaking.
Les mer > >

Bedret kvalitet på behandling og økt livskvalitet ved egenkontroll

Noklus tilbyr opplæring i egenkontroll av warfarinbehandling (Marevan). Nå er det publisert en studie som er utført ved Noklus i Helse Nord, der man har sammenlignet egenkontroll av warfarinbehandling med konvensjonell behandling hos lege.
Les mer > >

Luktesans har begrenset nytte ved diagnostikk av urinveisinfeksjon

Nylig kunne vi lese på forskning.no om et feltarbeid som var gjort på en kreftavdeling, som omtaler nytte av luktesans i klinisk praksis. Luktesans beskrives som en nyttig kilde til informasjon om pasient, og diagnostikk av urinveisinfeksjon benyttes som eksempel. Noklus ønsker å utdype bruk av luktesans ved diagnostikk av urinveisinfeksjon.
Les mer > >

En jungel av hurtigtester - hvilken skal man velge?

De fleste som jobber på legekontor er kjent med ulike hurtigtester, for eksempel for streptokokker. Men er helsepersonell bevisste på at det kan være forskjeller i kvalitet og brukervennlighet på disse testene? I nyeste utgave av Helsesekretæren finner du en lærerik artikkel som både beskriver hvordan hurtigtestene virker og hvordan man kan si noe om analysekvaliteten til de ulike testene.
Les mer > >

Urinundersøkelser i sykehus - følges nasjonale retningslinjer?

Noklus har de siste årene fokusert mye på tema som omhandler urinundersøkelser. Ved å øke egen kunnskap og bevissthet omkring dette temaet, prøver vi å bidra til at våre deltakere i primærhelsetjenesten har en praksis i henhold til retningslinjene. Men hvordan er det på sykehuset? Utføres urinundersøkelser i henhold til nasjonale retningslinjer der?
Les mer > >

Side3 av 26Først   Forrige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen