Aktueltsaker 2015

Artikkel om pasientrapporterte data til diabetesregisteret

Norsk diabetesregister for voksne har nylig publisert en artikkel i BMC Health Services Research. Den omhandler en studie hvor de har sett om data rapportert til diabetesregisteret fra personer med diabetes samsvarer med data rapportert fra helsepersonell. Dette kan du lese mer om i artikkelen " Feasibility of using self-reported patient data in a national diabetes register ".
Les mer > >

Bedre diabetesbehandling ved bruk av riktig verktøy

Norsk diabetesregister for voksne har utviklet elektroniske verktøy som gjør det enklere for helsepersonell å få oversikt over behandlingen og å forebygge senkomplikasjoner. Nytteverdien av disse verktøyene kan du lese mer om i desemberutgaven av "Best Practice".

Les mer > >

SKUP er klar med ny rapport

Skandinavisk utprøving av laboratorieutstyr for Primærhelsetjenesten (SKUP) er klar med en ny rapport. Rapporten er fra utprøving av QuickVue Dipstick Strep A Test.
Les mer > >

Laboratorieprosedyrene presentert i Helsesekretæren

I "Helsesekretæren" nr 6-2015 har seksjonsleder for Kurs og veiledning, Anne Lise Ramsvig, en artikkel om de nye og forbedrede laboratorieprosedyrene fra Noklus. Laboratorieprosedyrene er flyttet til en elektronisk katalog som ligger under "Min side" her på www.noklus.no
Les mer > >

Flere benytter seg av web-registrering

De fleste av Noklus sine kontrollutsendelser er nå nettbaserte, det betyr blant annet at resultatene kan registreres elektronisk på "Min side". Antall deltakere som benytter seg av web-registrering øker gradvis nå som flere av Noklus sine tjenester legges på "Min side".
Les mer > >

Månedens preanalyse, desember: "Gammel som ung"

Kvalitetsforbedring av den preanalytiske fasen er et av satsingsområdene for Noklus i 2015. For å få oppmerksomhet rundt temaet vil vi hver måned presentere et preanalytisk budskap her på hjemmesiden. Vi kaller det «månedens preanalyse». Budskapet presenteres på en plakat som dere kan skrive ut. Gjør ”månedens preanalyse” til ”månedens snakkis” og bruk dem i forbedringsarbeidet.

Les mer > >

Veiledning i urinprøvetaking - nå også på engelsk

Noklus har nå fått en engelsk utgave av "Veiledning i urinprøvetaking". Denne kan skrives ut og benyttes i legepraksisen som en veiledning til den som skal ta urinprøve. Skrivet inneholder informasjon om korrekt prøvetaking, samt felter der pasient skal krysse av for når og hvordan prøven er tatt og hvordan den er oppbevart. .
Les mer > >

Behov for å kvalitetssikre laboratoriearbeid i hjemmetjenesten

I et intervju med "Dagens Medisin" forteller lege Kåre Øygarden hvorfor det er behov for å kvalitetssikre hjemmetjenestens laboratorievirksomhet. Noklus har nå gjennomført et pilotprosjekt for å kvalitetssikre laboratoriearbeid i hjemmetjenesten. Hovedprosjektet skal inkludere alle hjemmetjenester, men med foreslått bevilgning vil dette ta 15 år å gjennomføre.
Les mer > >

SKUP er klar med ny rapport

Skandinavisk utprøving av laboratorieutstyr for Primærhelsetjenesten (SKUP) har publisert en ny rapport. Rapporten er fra utprøving av et PT-INR-system, microINR coagulometer. SKUP vil takke Persaunet legesenter, Hallset legesenter, Koagulasjonslaboratoriet ved St. Olavs Hospital og laboratoriekonsulentene i Sør-Trøndelag for at de gjennomførte det praktiske arbeidet med utprøvingen.
Les mer > >

Ledig stilling som laboratoriekonsulent ved Noklus Oslo

Noklus Oslo søker etter autorisert bioingeniør i stillingen som laboratoriekonsulent. Dette er en 60 % fast stilling, med mulighet for en økning opp til 100 %. Stillingen innebærer opplæring, veiledning og undervisning i laboratoriearbeid utenfor sykehus i Oslo. Søknadsfrist er 10. desember.
Les mer > >

Side1 av 6Først   Forrige   [1]  2  3  4  5  6  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen