Aktueltsaker 2016

Erfaringer med egenkontroll antikoagulasjonsbehandling

Nordlandssykehuset HF er ett av ni helseforetak i Norge som har tilbud om egenkontroll av antikoagulasjonsbehandling med warfarin. I nyeste utgave av Helsesekretæren, nr. 6 2016, oppsummerer laboratoriekonsulent Marit Holm Sølsnes resultater, erfaringer og tilbakemeldinger fra kursdeltakerne.
Les mer > >

Utsendelsesplan for våren 2017

Noklus tilbyr ekstern kvalitetssikring av de fleste analyser som benyttes ved mindre medisinske laboratorier. I løpet av året sender vi ut mange ulike kvalitetskontroller til våre deltakere, og nå har vi lagt ut oversikt over vårens program.
Les mer > >

Vinnerne av webregistreringskonkurransen er trukket!

En DAB-radio er på vei til fem heldige vinnere - en vinner i hver region. Vinnerne er blitt kontaktet per telefon og gratulert. Vi takker alle deltakere som har deltatt i konkurransen, og gleder oss til et nytt webregistreringsår i 2017.
Les mer > >

Månedens tema, desember: "Det svakeste ledd?"

Ny måned betyr ny plakat i serien "Månedens tema". Denne gangen blir det et gjensyn med en gammel kjenning. Noklus ønsker med disse plakatene å løfte frem ett viktig laboratorierelatert tema hver måned til bruk i forbedringsarbeidet.
Les mer > >

Ledig stilling som laboratoriekonsulent-Noklus Troms og Finnmark

Vi har ledig en 60 % fast stilling som laboratoriekonsulent i Noklus Troms og Finnmark fra 1. mai 2017. Stillingen kan kombineres med 40 % vikariat på Laboratoriemedisin. Arbeidssted er Universitetssykehuset Nord-Norge HF og søknadsfrist er 2. januar 2017.
Les mer > >

Webregistrering av kontrollresultater - siste sjanse!

Streptokokkutsendelsen er siste mulighet til å delta i trekningen av en DAB-radio!" Kontrollresultater kan registereres til og med 1. desember. Øk vinnersjansene og registrer på web.
Les mer > >

Kasuistikker på praktisk bruk av CRP-analysen

Noklus har utarbeidet nye pasienthistorier som illustrerer praktisk bruk av CRP-analysen ved diagnostikk av akutte infeksjoner. Dette er et ledd i arbeidet med å kvalitetssikre bruken av laboratorieprøver utenfor sykehus, ikke bare analysekvaliteten. Kasuistikkene blir i disse dager sendt ut per epost til deltakerne, men du kan allerede nå gå inn og delta.


Les mer > >

Økt oppslutning om diabetesregisteret

Innrapportering av data til Norsk diabetesregister for voksne viser en betydelig økning for 2015, sammenlignet med året før. Resultater fra diabetespoliklinikkene pr. 31.12.2015 viser at 32 av cirka 50 diabetespoliklinikker (68 %) og 660 av cirka 4000 allmennleger (17 %) sendte inn data til diabetesregisteret i 2015. Dette er en økning på 2 diabetespoliklinikker og 298 allmennleger fra 2014.
Les mer > >

Opplæring i egenkontroll av Marevanbehandling

Noklus tilbyr opplæring i egenkontroll av Marevanbehandling, og cirka 1000 personer har deltatt i dette grundige opplæringsprogrammet de siste seks årene. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra deltakerne, som føler de får mer frihet og kontroll over egen sykdom.
Les mer > >

Noklus lanserer fem nye e-læringskurs med tema urin

Urinveisinfeksjon er årets tema i Noklus, og i dag har vi gleden av å lansere fem nye e-læringskurs med tema urin. Deltakere i Noklus finner e-læringskursene på "Min side". Vi har også gjort mindre endringer og oppdateringer i eksisterende e-læringskurs.
Les mer > >

Side1 av 6Først   Forrige   [1]  2  3  4  5  6  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen