Aktueltsaker 'Linda Ophaug'

Årets landskonferanse startet med videohilsen fra helseministeren

Det ble en overraskende start på årets landskonferanse da de Noklus-ansatte fikk en videohilsen fra helseminister Bente Høie. Han understreket viktigheten av det arbeidet Noklus gjør, og hilsenen falt i god jord hos de drøyt hundre Noklus-ansatte som var samlet på Scandic Holmenkollen Park i Oslo 3.-5. september. Ministerens hilsen til Noklus ligger nederst i saken.
Les mer > >

Ledig stilling som systemutvikler - 100 % fast stilling

Vi har ledig en stilling som systemutvikler ved Noklus hovedkontor, på Haraldsplass sykehus i Bergen. IT-seksjonen har fire ansatte, og utvikler gir support for egenproduserte applikasjoner i Noklus. Vi søker deg som vil være med å utvikle neste generasjons portalløsninger. Søknad sendes snarest og innen 16. september 2019.
Les mer > >

Trenger du en rask oppfriskning i tolkning av spirometri?

Vi sender nemlig i disse dager ut en kort kasuistikk (pasienthistorie) som belyser bruk av spirometri i allmennpraksis. Undersøkelsen består av en kort sykehistorie med tilhørende spirogram, der man får anledning til å repetere tolkning og diagnostikk. Vi har utvidet fristen for besvarelse til 25. september.
Les mer > >

Kunnskap om biokjemi og mikrobiologi inn i sykepleierstudiet

I den nye "Forskrift om nasjonal retningslinje for sykepleierutdanning" som trer i kraft fra 1. juli 2019 er tema som biokjemi, mikrobiologi, antibiotikabruk og resistensutvikling tatt med under kapittelet "Læringsutbytte for kompetanseområdet helse, sykdom og sykepleie".
Les mer > >

Utsendelsesplan for høsten 2019 er klar

Noklus tilbyr ekstern kvalitetskontroll til de fleste analyser som benyttes ved medisinske laboratorier. Siden kvalitetskontrollene har begrenset holdbarhet, er det nyttig å vite når kontrollene sendes ut fra Noklus hovedkontor. Oversikten finner du i høstens utsendelsesplan.
Les mer > >

Lansering av ny database for biologisk variasjon

Noklus markerte seg godt under Euromedlabs store kongress i Barcelona. Sammen med president Michael Neumaier i European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (EFLM), stod forsker Aasne Karine Aarsand i Noklus, og leder i Noklus, Sverre Sandberg, for den offisielle åpningen av den nye databasen for biologisk variasjon.
Les mer > >

Strengere krav til fremsendingstid for biologisk kontrollmateriale

I et brev til Samferdselsdepartementet understreker Noklus at det er avgjørende for god kvalitetssikring av laboratorievirksomheten ved medisinske laboratorier at myndighetene stiller krav til at nærmere 100 % av forsendelsene når frem innen tre dager. Den nye postloven er til behandling i transport- og kommunikasjonskomiteen, som leverer sin innstilling 28. mai.
Les mer > >

Aasne Karine Aarsand mottok EFLM-pris under Euromedlab

I disse dager går Europas største laboratoriekongress, Euromedlab, av stabelen i Barcelona, med over 6000 deltakere. Under kongressen fikk Aasne Karine Aarsand overrakt prisen "EFLM Award for Excellence in Performance Spesifications Research" for artikkelen "The Biological Variation Data Critical Appraisal Checklist: A Standard for Evaluating Studies on Biological Variation". Vi gratulerer!
Les mer > >

 Noklus har stand på RASK-seminarene i Bodø og Svolvær

Mandag 20. og tirsdag 21. mai arrangerer Antibiotikasenteret for primærmedisin (ASP) oppstartskonferanse for RASK i Bodø og Svolvær, og Noklus vil være til stede med stand begge dager. RASK (Riktigere antibioitikabruk for sykehjem i kommunene) er ett av tiltakene i "Handlingsplan mot antibiotikaresistens i helsetjenesten". På standen vil vi ha fokus på hvordan Noklus kan bidra i kampen mot unødvendig antibiotikabruk i sykehjem.
Les mer > >

Noklus med stand på smittevernkonferanse i Agder

I dag arrangerer fylkesmannen i Agder sin årlige smittevernkonferanse, og den finner sted på Dyreparken hotell i Kristiansand. Noklus vil være til stede med stand, og ønsker deltakere på konferansen velkommen til å slå av en prat og få en oversikt over tjenestene Noklus tilbyr.
Les mer > >

Side3 av 39Først   Forrige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen