Aasne Karine Aarsand mottok EFLM-pris under Euromedlab

I disse dager går Europas største laboratoriekongress, Euromedlab, av stabelen i Barcelona, med over 6000 deltakere. Under kongressen fikk Aasne Karine Aarsand overrakt prisen "EFLM Award for Excellence in Performance Spesifications Research" for artikkelen "The Biological Variation Data Critical Appraisal Checklist: A Standard for Evaluating Studies on Biological Variation". Vi gratulerer!
Les mer > >

Noklus deltar med foredrag og postere på Bioingeniørkongressen

Årets Bioingeniørkongress arrangeres i Tromsø 22.-24. mai. Noklus er sterkt representert på kongressen, både med foredrag og postere. I dag har de en egen samling for bioingeniører i primærhelsetjenesten, og der er to av foredragene holdt av laboratoriekonsulenter fra Noklus.
Les mer > >

 Noklus har stand på RASK-seminarene i Bodø og Svolvær

Mandag 20. og tirsdag 21. mai arrangerer Antibiotikasenteret for primærmedisin (ASP) oppstartskonferanse for RASK i Bodø og Svolvær, og Noklus vil være til stede med stand begge dager. RASK (Riktigere antibioitikabruk for sykehjem i kommunene) er ett av tiltakene i "Handlingsplan mot antibiotikaresistens i helsetjenesten". På standen vil vi ha fokus på hvordan Noklus kan bidra i kampen mot unødvendig antibiotikabruk i sykehjem.
Les mer > >

Noklus med stand på smittevernkonferanse i Agder

I dag arrangerer fylkesmannen i Agder sin årlige smittevernkonferanse, og den finner sted på Dyreparken hotell i Kristiansand. Noklus vil være til stede med stand, og ønsker deltakere på konferansen velkommen til å slå av en prat og få en oversikt over tjenestene Noklus tilbyr.
Les mer > >

Samarbeid mellom Pasientsikkerhetsprogrammet og Noklus

I flere av innsatsområdene til Pasientsikkerhetsprogrammet I trygge hender 24-7 omtales bruk av laboratorieanalyser i primærhelsetjenesten. Dette er en del av helsetjenesten hvor Noklus har lang erfaring med å forbedre kvaliteten på laboratorievirksomheten. Flere av analysene som omtales er pasientnære analyser.
Les mer > >

Nye laboratorieprosedyrer kan gi deg svaret

Lurer du på hvor ofte INR bør måles rutinemessig, og når det er fornuftig å ta en ekstra INR måling? Eller kanskje du lurer på hvilke indikasjoner som bør ligge til grunn når man måler en CRP? Svarene kan du finne i våre nye kapitler i laboratorieprosedyrene.
Les mer > >

HbA1c - glykert hemoglobin

HbA1c brukes både til diagnostikk og kontroll av diabetes. HbA1c ble oppdaget i 1960-årene og dens betydning som en markør for kontroll av blodsukkernivået har gradvis økt internasjonalt med årene. Men hva er egentlig HbA1c, og hvorfor er det slik at tilstander som påvirker erytrocyttenes levetid er en aktuell feilkilde for analysen? Dette kan du lære mer om i spalten "Fra laben" i nyeste utgave av Helsesekretæren.
Les mer > >

Diabetesregisteret nevnt i Bent Høies tale på Diabetesforum

I sin tale til nasjonalt Diabetesforum trakk helse- og omsorgsminister Bent Høie frem hvor viktig det er å samle inn kunnskap om diabetes, slik Norsk diabetesregister for voksne gjør. "Jeg er sikker på at mer kunnskap gir bedre behandling, og kanskje setter oss i stand til å ta noen sprang og løse noen store gåter", sa Høie.
Les mer > >

Stand på Samhandlingskonferansen i Sogn og Fjordane

3. og 4. april går Samhandlingskonferansen i Sogn og Fjordane av stabelen med nærmere 200 deltakere fra helse- og kommunesektoren. Konferansen finner sted på Thon hotell Jølster, og tittelen på konferansen er "Framtidas pasient - den moderne helsearbeidaren". Noklus vil være til stede med stand begge dager.
Les mer > >

Prestisjetung pris for artikkel publisert i Clinical Chemistry

Aasne Karine Aarsand, en av forskerne tilknyttet Noklus, er blitt tildelt en prestisjetung pris for artikkelen "The Biological Variation Data Critical Appraisal Checklist: A Standard for Evaluating Studies on Biological Variation". Artikkelen er publisert i Clinical Chemistry, og prisen, EFLM Award for Excellence in Performance Specifications Research, skal deles ut på Euromedlab i Barcelona i mai.
Les mer > >

Side4 av 37Først   Forrige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   
Noklus,
Boks 6165,
5892 Bergen
Telefon: 55979500
Faks: 55979510
E-post: noklus@noklus.no
Org.nr: 984 027 737
Besøksadresse:
Haraldsplass Diakonale sykehus,
Ulriksdal 8, 5009 Bergen